Избери Категория

Представяме ви:
Комплекс " Рачич"
Комплекс " Рачич"

Ресторанти и хотели

Пловдив

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » За булката

Булчинските ръкавици

булчински ръкавици

Какви аксесоари са нужни на бъдещите булки? Разнообразни – според това как искате да изглеждате.  Всяка булка иска да е красива, запленяваща, чаровна и неустоима на сватбения си ден. В този важен момент от живота, когато споделяте живота си с обичния човек, имате нужда от всичко, което да подчертае женствеността ви и да видът ви да накара гостите да онемеят в прехласа.

Разбира се, за модерната булка са измислени какви ли не аксесоари, декорации и всякакви прекрасни глезотийки за специалния ден. Но да обсъдим ръкавиците.

Това със сигурност не  е нов аксесоар, нито за дамите, нито за господата.Ръкавиците са произведение не само на нуждата, но и на естетиката. Хората са били запленени от красотата на ръцете през вековете.Те са символ на прехраната и на любовта. На усиления труд и на нежната прегръдка и милувка,на човешката сила и човешката нежност. Те са украшение, собствена дреха, за тази така важна и изразителна част от тялото, събрала в себе си такива жизненоважни функции,като прехраната,силата и любовта. Както знаете в миналото ръкавиците са били важна част от ухажването. Дамите са подарявали една от ръкавиците си на своите избранници, за да им покажат, че отвръщат на чувствата им. А както много от вас са виждали по филмите, господата са предизвиквали своите съперници с хвърляне на ръкавица. По света ръкавиците са били неотлъчен аксесоар през осемнадесети и деветнадесети век и задължителни за всички присъстващи на сватбата, а всяка дама, която е смятала себе си за културна и достойна също е трябвало да носи ръкавици всекидневно. В днешно време обаче ръкавици се носят по-скоро по необходимост, отколкото с друга цел. Но при булките не е така, ръкавиците имат много преимущества за сватбения ден. Те не само че могат да украсят ръцете, правейки ги да изглеждат нежни и изящни, но също така могат да скрият и много недостатъци, които не бихте искали да развалят визията ви.

Ако изберете да носите ръкавици към сватбената ви рокля, те чудесно ще допълнят изискаността на целия тоалет и ще ви придадат елегантност. Имайте предвид обаче, че една по-пищна рокля изисква по-семпли ръкавици и обратното, за да не се получи нежелания ефект на претруфеност. Късите ръкавици, покриващи само дланта до китката са подходящи както за особено пищни рокли, така и за по-изчистените. При богато украсените рокли такъв тип ръкавици, придават чудесен ефект на елегантност, без да се натрапват на очи. Дамите избрали по-изчистени рокли могат да си позволят богато украсени ръкавици, с орнаменти.

Дизайнерите са създали богат избор за дамите, избрали  този аксесоар. Официално цветът на сватбените ръкавици  е белият или бяло със слонова кост, или само слонова кост, но всяка булка избира по свой вкус. На пазара можете да намерите най-различни стилове и текстури, както и разнообразие в цветовете. Най-често ръкавиците са изработени от коприна или сатен. Орнаментите могат да са всякакви, избродирани, наложени, дантели, мъниста, скъпоценни камъни, може да намерите всичко, което да ви  допадне. Изборът е голям.

Дължината на ръкавиците също е варираща,както вече споменах, от такива с едно копче, които се закопчават на китката, до такива с дължина от двадесет копчета, които стигат близо до рамото.По принцип ако държите на дължината, трябва да се съобразите с някои правила.Колкото по-къс е ръкава на роклята, толкова по-дълга позволява да бъде ръкавицата. Ако роклята ви е без ръкави или презрамки, тогава дължината на ръкавиците трябва да достига малко под подмишницата. Ръкавиците с дванадесет копчета са тези, които стигат до лактите. Ако харесвате подобна дължина, също трябва внимателно да съобразите роклята си с това.Този стил е подходящ за рокли с ръкави тип „чашка”.

По-късите ръкавици, от типа на тези с шест копчета или по-малко, са резервирани за рокли с по-дълги ръкави, и по-прилепнали към ръката. Имайте предвид и нещо друго, ако ръкавите  роклята ви и ръкавиците покриват почти цялата ръка, т.е. се „срещат” в никакъв случай не покривайте ръкава с ръкавиците.

В крайна сметка изборът е само ваш, дали ще изберете дълги, къси, средни ръкавици, дали ще са украсени или не, най-важното е вие да се чуствате добре и удобно с тях и не забравяйте,че главната цел на аксесоарите е да подчертаят вашето изящество и красота.Така всички правила отпадат и остава най-важното - да се чувствате добре,красива и неустоима и най-вече, щастлива на сватбения си ден и усмивката да не слиза от лицето ви.

Автор: Ирина Илиева


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©