Избери Категория

Представяме ви:
ЗЛАТАРНИЦА
ЗЛАТАРНИЦА

Бижутерии и аксесоари

София - град

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Начало » Информация » Практично

Благополучен годеж - наръчник за младоженеца

Поздравления! Попитал си я и тя се е съгласила. Сега вече сте официално сгодени и напълно завладяни от организирането на сватбата. Но само тези миналите през периода на годежа знаят за какво става въпрос. Някои моменти са толкова тежки, че започваш да обмислиш идеята за една бърза разходка до гражданското с няколко подписа. Ето факторите, които ще помогнат на теб и на годеницата ти да преодолеете всичкото напрежение около сватбата – малко в началото и в огромни количества преди това.

1. Документирай целия процес

Невероятно е колко ще го оцени годеницата ти в процеса на работата. Ако четеш това преди да си й предложил, запиши и него. Нагласи видеокамера или вземи със себе си фотоапарат и направи няколко снимки.

Когато става дума за самото планиране на сватбата, дръж фотоапарата / видеокамерата под ръка. Най-вероятно годеницата ти ще бъде толкова заета, че няма да има спомен от самите приготовления. Ето няколко идеи за снимки/видео моменти, с които да започнеш:

* Направи снимка на годеницата ти опитваща торти. Нацапай носа й на шега с глазура и избягай нанякъде.

* Промъкни се и я снимай с шаферките й, докато се смеят и кокетничат.

* Направи й снимка как спи заобиколена от сватбени списания.

* Запази отхвърлените образци на поканите и снимай окончателното решение.

* Хвани бъдещата си съпруга как си тананика сватбения марш.

* Направи снимка, когато е с майка си и преглеждат списъка с гости.

* Не забравяй да включиш и няколко снимки от мъжкото ти празненство. На ергенското парти накарай някой да те снима с кума ти.

* Когато всичко свърши, я изненадай с снимките подредени в красив албум. Повярвай ми. Ще бъде поласкана.

2. Просто кимни

Е, не наистина, но запомни че годеницата ти преминава през голямо напрежение. Бъди честен и кажи ако не харесваш нещо, но в същото време не бъди прекалено придирчив. Ако искаш да напишете сами сватбените си обети, вместо да използвате готови, поговорете за това. Ако не те интересува особено върху каква хартия принтира програмата, най-вероятно не си струва да се карате за това.

Имай в предвид, че чувствителността и търпението са в големи количества по време на годежа. Чувствителността за булката, а търпението за теб!

3.Помагай, когато имат нужда от теб

Често се случва булките да се захванат веднага с плановете за сватбата и поемат целия процес под контрола си. Ако си бъдещ младоженец, който планира да е до нея, супер. Иначе предложи помощта си и бъди готов да се заемаш с всичко. Когато те помоли за съдействие, не се мотай. Например, ако тя съставя листа с гостите и й трябва твоята част от списъка, до направи възможно най-бързо. Годеницата ти най-вероятно ще бъде изнервена през този период, затова бъди търпелив и прави всичко възможно, за да и помогнеш.

4. Спри да говориш

Не буквално, но през годежа разговорите на тема сватба те поглъщат. Забави темпото на приготовленията и разговорите на тази тема. Представи си, че отново ходите на срещи и възкресете връзката си. Опитайте да си говорите за неща, като това как е минал деня, скорошни събития, хубава книга или нов филм.

5. Ходете на срещи с годеницата си

Избягайте от стреса на планирането и излизайте на срещи заедно няколко пъти в месеца. Отидете на романтична вечеря или да видите нов филм на кино. И двамата ще оцените това да се разсеете от цялото напрежение и да се забавлявате отново като двойка.

6. Глези я

Периода преди сватбата е лудост и е пълен с възходи и спадове. Помогни на бъдещата си съпруга да се освободи от стреса с малко глезене и романтика. Изненадай я докато е на работа с букет от рози. Направи й чувствен масаж или й подари ваучер за един ден в спа център. Напълни ваната, запали свещи и я настани за релаксираща вана с много пяна и чаша вино. Тя ще оцени досетливостта ти и ще се отдаде на релаксиращият момент.

7. Дръжте близките настрана

Ако планирането на сватбата ви е като при повечето хора, тогава ще полудееш от глупавите препирни. Ключът към спасяването от караниците с родителите и другите родинини е да уточниш границите още в началото. Седни и с двете семейства и им сподели плановете си и какво очаквате от тях – искате ли оркестър в ресторанта, доколко смятате да спазвате традициите, какъв сватбен автомобил сте си избрали и т.н. Ако родителите ти започнат да се пречкат, постави линията. Ако не го направиш, накрая и двамата ще сте още по-стресирани и ще се карате повече.

8. Избягайте

Излезте извън града за уикенда. Оставете стреса зад гърба си и не правете нищо освен да си почивате. Направете си екскурзия до някои от зимните ни или планинските ни курорти, обиколете природни и исторически забележителности или се излежавайте два дена в някой спа-център. Единственото правило: оставете всички сватбени разговори и планове вкъщи.

9. Забавлявайте се

Правило номер едно, за да оцелееш периода преди сватбата, е да се забавляваш. Когато отидеш да опитваш торти, намажи носа й с малко от тях. Когато отивате да изберете място за приема, хвани ръката й и „пробвай” дансинга. Измисли някакви забавни клетви и й ги чети вечер. Тези малки, но забавни моменти ще я разсмеят, отдалечат от стреса и ще ви върнат към истинската ви връзка. Само запомни да се впуснеш в изживяването и да се насладиш на планирането.


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©