Избери Категория

Представяме ви:

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Начало » Информация » Любопитно

Сватбени традиции в Азия

Сватбени традиции в Азия

Има нещо мистериозно и привлекателно, нещо романтично в Азия...мистичния Далечен Изток. Азия е известна със своето богато разнообразие на културни и религиозни традиции и точно тези традиции са причината за невероятната палитра от многобройни и интересни сватбени ритуали.

Страната на изгряващото слънце

Япония е добър пример за нетипични и мистични сватбени ритуали. Там например лилавото e цвета на любовта и младите булки могат да изберат да носят богато бродирано копринено кимоно покрито с лилави цветове от ирис. Японските сватби могат да бъдат християнски, будистки или в стил Шинто. Тъй като повечето японци не са религиозни, церемониите не отговарят задължително на религията им. Често се срещат двойки, които не са християни да провеждат сватбите си в църква. Обичайно сватбите се провеждат в стил Шинто, през който духовете, още наречени ками, се призовават, за да благословят двойката. Другите най-често срещани церемонии са в будистки стил, през които два наниза от мъниста се преплитат, символизирайки обединяването на двете семейства в едно.

Дракона и феникса

Според китайските традиции да се подари цяло печено прасе от семейството на младоженеца за това на булката било подходящ подарък по случай годеж. Традиционната китайска сватбена рокля е ярко червена, символизираща бъдещите успехи на двойката. Според традициите булчинските рокли са украсени с красиво изработен феникс, хризантеми и божури – символ на здраве и успех. Младоженецът обикновено носи черно копринено сако върху роба с избродиран дракон на нея. Човек може да очаква шумни фойерверки, защото според китайските обичаи те плашат злите духове.

Ритуал, който продължава и продължава

Пленителните сватбени церемонии и тържества предоставят уникалната възможност да се опознае индонезийската култура и обичаи. Не е необичайно да се канят повече от 1000 души на сватбения ритуал и е прието, че булката и младоженеца трябва да поздравят всеки един от гостите наредили се в почетна редица преди започването на ритуала.

Нека успеха да е с вас

В Корея е обичай гадателка да погледне в бъдещето на двойката преди сватбата, за да види дали ще живеят в хармония. Това е много важно, защото само сватбените подаръци за традиционната корейска сватба надвишават $40000.

Двойките понякога включват патица или гъска в менюто, защото символизират верността. Понякога мъжът, който иска да се ожени трябва да отиде до дома на булката на бяло пони и да поднесе като подарък на семейството двойка гъски.

Тридневна сватбена церемония

Стар филипински обичай изисква от младоженеца да хвърли копие на стълбите пред дома на бъдещата си съпруга. Това показвало на всички, че тя вече е заета. В днешно време тази традиция е заменена с златен годежен пръстен. Семейството на младоженеца посещава дома на булката и се уговарят приготовленията около сватбата. Преди булката е носела стилна черна рокля или тържествено украсена с много цветове, но сега, повлияни от чуждестранните традиции роклите са в бяло. Сега по-голяма част от сватбите са католически, но продължават три дни, през които се провеждат церемонии всеки ден до третия, когато двойката се хваща за ръце и обяви любовта си един към друг три пъти и след това ръцете им се увиват с корда и свещеникът обявява брака им. Младоженецът дава тринадесет монети, благословени от свещеника, като символ на отдадеността си към съпругата си и благополучието на децата които ще и родят.

Пътуването на живота започва с мляко и вода

В Индия и в други страни с хиндуистка култура се смята за лош късмет, ако младоженецът и булката се видят в дните преди сватбата. Като част от сватбената церемония родителите на булката измиват краката на двойката с мляко и вода, като символ на пречистване към новия им живот заедно. По време на ритуала двойката държи в ръцете си семена от ориз и овес, а дори и зелени листа, които символизират богатство, здраве и щастие. Също така правят и християнски сватби в църква. Празнува се няколко дни.

Много култури, много традиции, но само една цел: да обединят две сърца в едно.

Азиатска култура, много традиции, но всички те са обединени от идеята за новото начало. Новото пътуване по пътя на съвместния живот, ръка за ръка, изпълнени с любов и празнува новото обвързване.


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©