Избери Категория

Представяме ви:
"Менделсон - Златева & Алтънов"
"Менделсон - Златева & Алтънов"

Сватбени Агенции

Велико Търново

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Начало » Информация » Любопитно

Десетте най-хубави сватбени комедии

Един от романтичните начини да прекарате свободните часове в дните преди сватбата (а те не са много!) е да изгледате някоя романтична сватбена комедия. Ето подбран списък с 10 филма – те ще ви накарат да погледнете на живота от розовата страна и да видите романтиката  навсякъде около вас!

Булката-беглец

10. Булката-беглец (Runaway Bride) 

Главната героиня в тази комедия Маги (Джулия Робъртс) е млада жена, която се страхува от обвързване и в решителния момент изоставя своите годеници пред олтара. Нейното поведение става толкова известно, че в града пристига журналиста – ловец на любопитни истории Айк. Останалото е история...

Вечния жених

9. Вечния жених (The Marrying Man)

Сценарият на този филм от 1991 година е вдъхновен от истински случай от 50те години – този на богаташа Хари Карл и актрисата Мери Макдоналд. Между двамата имало общо 4 брака, като Мери поддържала връзка и с гангстера Бъгси Сийгъл. В ролите им влизат Алек Болдуин и Ким Бейсинджър, които по време на снимките се влюбват един в друг.

Сватбеният певец

8. Сватбения певец (The Wedding Singer)

Адам Сандлър и Дрю Баримор си партнират в тази невероятна комедия.  Сандлър е сватбен певец, който е зарязан от любимата си в деня на сватбата. Следват поредица от комични и романтични ситуации, за да свърши всичко с хепи енд.

Сватбеният агент

7. Сватбеният Агент (The Wedding Planner)

Във филма Дженифър Лопес играе Мери Фиоре – преуспяващ сватбен агент от Сан Франциско организиращ сватбените тържества на богатите и популярните. В личния й живот отсъства романтиката, до момента, в който се запознава със Стив Едисън и двамата прекарват невероятна вечер и танц под звездите. Скоро след това за свой ужас тя разбира, че Стив е младоженецът на сватба, която трябва да организира. Резултатът са куп нелепи ситуации, много смях и неочакван край.

Сватбата на Мюриел

6. Сватбата на Мюриел (Muriel’s Wedding)

Австралийката Тони Колет е главната героиня в тази история за Пепеляшка, в която мечтите се превръщат в реалност. Въпреки началните впечатления, филмът не е сладникав, а напротив – разглежда се темата за самоубийството, за неизлечимите болести и за това да следваш сърцето си. И при все, че няма кой знае колко звезден актьорски състав, не е пресилено да кажем, че това е един от най-трогателните филми на изминалото десетилетие.

Бащата на булката

5. Бащата на булката (Father of the Bride)

Стив Мартин и Даян Кийтън участват в този страхотен филм – римейк на оригиналната версия от 50те години. Всичко започва когато дъщерята на Джорж Банкс (Ст.Мартин) обявява неочаквано годежа си. Той като грижовен баща поема организацията на сватбата, което е предпоставка за поредица от комични ситуации – от срещата на сватовете, която не минава без гафове, до обилния снеговалеж по време на сватбения ден.

 Моята голяма луда гръцка сватба

4. Моята голяма луда гръцка сватба (My Big Fat Greek Wedding)

30 годишната Тула е гръцки емигрант второ поколение, която живее в традиционалисткия патриархален свят на семейството си. Работата й е да помага в семейния ресторант, но това не я удовлетворява. Един ден там влиза красивия гимназиален учител Иън Милър и любовта от пръв поглед е налице. Проблемът този път е в родителите – Тула не знае кое би ядосало повече баща й – че любимият й не е грък или че е вегетарианец.  Филмът разказва за сблъсъкът на поколенията и на традициите и в една или друга степен много зрители може би ще се идентифицират с проблемите на главните герои поне от части.

Сватбата на най-добрия ми приятел

3.  Сватбата на най-добрия ми приятел (My Best Friend’s Wedding)

Още един сватбен филм с невероятната Джулия Робъртс. Този път тя е решена да спре най-добрия си приятел, към когото има силни чувства да се ожени за младата студентка Кимбърли Уолъс (Камерън Диаз). Филмът е изграден върху пълнокръвни персонажи и шекспиров сюжет, което му отрежда и място в ТОП 3.

Абсолвентът

2. Абсолвентът (The Graduate)

Филмът е създаден през далечната 1967 година и досега се счита за едно от върховите постижения в киното. Младият Дъстин Хофман играе Бен Брадък – 21 годишен, наскоро завършил колеж младеж, който се влюбва в г-жа Робинсън – съпругата на бизнес партньор на баща му. Нещата стават още по-объркани, когато Бен започва да изпитва чувства и към Илейн – дъщерята на семейство Робинсън.  Наред с филма една от песните в саундтрака му добива огромна популярност и в днешно време се счита за един от най-добрите евъргрийни – “Mrs. Robinson” на Саймън и Гарфънкъл.

Четири сватби и едно погребение

1. Четири сватби и едно погребение (Four Weddings and a Funeral)

Един от най-успешните филми, направил Хю Грант от неизвестен актьор в звезда, Четири сватби и едно погребение е романтична комедия за група приятели, всеки от които със собствени въжделения и мечти. Историята се върти около Чарли (Хю Грант), неговата любов – Кари (Анди Макдауълъл) и ...четири сватби и едно погребение.


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©