Избери Категория

Представяме ви:
БОРДИК медия ООД
БОРДИК медия ООД

Сватбено видеозаснемане

Ямбол

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » Любопитно

Интересни факти за сватбите

Средна възраст

Средната възраст на двойките сключващи брак в световен план е 24 години за жените и 28 години за мъжете.

Годежни пръстени

От всички жени, които получават заедно с предложението за брак, годежен пръстен, повече от 60% индиректно намекват какъв пръстен искат. 15% пък директно го избират :-)

Цена на булката в България

Средната цена, за която младоженците откупуват булките си е ..... 12 лева.

Подаряването на годежни пръстени

Традицията да се подарява годежен пръстен датира от 1477 година, когато императорът на Свещената римска империя Максимилиан I дава на Мария Бургундска диамантен пръстен като годежен подарък.

Събота

Най-популярния ден в България за брак е събота. Според английския фолкор това пък е възможно най-неподходящия ден да се ожениш.

Було

Традицията на булото и забулването произлиза още от древен Рим, където булата са били ярко жълти.

За синьото

В изискването за булките да носят "нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо", синьото е символ на благородническата кръв, тъй като се смятало че младоженците на сватбения си ден се приравняват на благородниците.

Първата брачна целувка

Първата брачна целувка датира от най-далечна древност, когато встъпващите в брак е трябвало да го консумират пред цялото село :-)

Безименният пръст

Причината и годежния пръстен и брачната халка да се носят на безименния пръстен на лявата ръка е вярването на древните египтяни, че от там е минавала "вената на любовта", която отивала директно в сърцето.

Рокля в бяло

За пръв път в бяла рокля се е омъжила кралица Виктория, която през 1840г. встъпила в брак с принц Албърт.

За втората сватба

Според статистиката младоженците, които минават под венчилото за втори път отделят почти два пъти по-малко средства за сватбата. За сметка на това пък парите за меден месец се удвояват!

Най-дългия годеж

Според книгата на рекордите "Гинес" - 67 години. Двойката успяла да се ожени едва, когато и двамата били на по 82 години.

 


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©