Избери Категория

Представяме ви:

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » Практично

Предстватбените партита

Годежно парти: Вече сте сгодени! Честито! Сега накъде?! Първото нещо, което ви се иска да направите, е да съобщите радостната новина на най-близките – родители, баби и дядовци, приятели. След като първоначалното вълнение отшуми, време е да се замислите как ще отпразнувате събитието. Ако единият от двама ви е наследник на богата фамилия, да, може да заформите голямо парти. В противен случай, достатъчно е празникът да напомня обикновено семейно събиране. Любопитен факт е, че първият случай е все по-често срещан в родината ни. Тези събирания са по-скоро информативни и обикновено се правят в дома на единия от двамата или в ресторант, една-две седмици след решението за годеж. Не е необходимо да се носят подаръци. Често се случава всяка двойка родители да правят отделно събиране за своите роднини и приятели.

Всъщност, всичко това не е задължително, но ако все пак държите на него, направете го около половин година преди сватбата. Както и да решите да го направите, запомнете само, че годежното парти е време за празнуване и за първото сближаване на двата рода.

Ергенско парти: Това е моментът, когато момчетата се събират, за да изпратят по подходящ начин младоженеца към брачния живот. На тези събирания мъжете се отпускат така, както не го правят, когато жените/приятелките им са около тях. Планирането на ергенско парти за близък приятел или роднина може да се превърне в най-вълнуващото преживяване за вас. То може да бъде едновременно забавно и стресиращо. Но бъдете сигурни – всичко си заслужава! Ергенските партита отскоро се практикуват в България и почти винаги наподобяват стриптийз-парти. Ето някои правила за организирането на перфектното ергенско парти:

Място на събитието: Това е най-важната част. Където и да е, важното е мястото да е скрито за недоброжелателни очи. Приемайте предложения от приятели. Ако държите на традиционното, стриптийз клуб е идеалното място. Ако пък това ще надхвърли планирания бюджет, някое скрито местенце и наемането на няколко стрийптизьорки ще бъде добре.

Друг вариант е да организирате уикенд извън града, така че всеки от гостите да поеме разходите си за път и нощувка. В случай, че парите не са ви проблем, просто наемете едното крило на петзвезден хотел и поверителността ви е гарантирана.

Ето и някои нетрадиционни идеи от нас: увеселителен парк, игра на пейнт бол, караоке бар, селска къща.
Бюджет: Ако нямате финансова възможност да поемете цялото парти, комбинирайте се с някои приятели и съберете пари. След като определите бюджета, вече може спокойно да решите под каква точно форма да бъде купона.

Списък с гостите: Поканете всички близки роднини и приятели на младоженеца. Задължителното условие е да са купонджии и да са от мъжки пол. Предвидете място и финанси за някои техни приятели.

Дата и час: Повечето подобни партита се правят вечерта преди сватбата, за да отпразнувате последната ергенска вечер на приятеля ви. Имайте предвид, обаче, че той никак не се нуждае от силен махмурлук в деня на сватбата си. Ето защо по-добрият избор е две вечери преди сватбата, за да има ден за почивка.

Храна и напитки: Независимо къде ще е партито, уверете се, че храна и напитки няма да липсват. Няма нужда от елегантен бюфет, но богат избор от бързи храни и много алкохол са задължителни.

Моминско парти: По случай сватбата на най-добрата ви приятелка няма по-добър подарък за нея, от това да организирате моминското й парти. От къде да започнете?

Предварителна подготовка: Първото нещо, което трябва да направите, е да потърсите информация и идеи в списания и Интернет, да обсъдите с приятелки тяхната информация и опит с организирането на едно моминско парти.
Определяне на датата: Обсъдете подходяща дата за специалната вечер с бъдещата булка. Както ергенските партита, така и моминските често се насрочват за вечерта преди сватбата, но е възможно да са и месец преди това. Все пак добре е да има няколко дни за булката да се възстанови за сватбата, в случай че партито е било прекалено бурно – с много алкохол и танци. Всички знаем, че подготовката на булката е доста по-дълга (прическа, грим и други аспекти на добрия външен вид) и тя и приятелките й не трябва да допускат да изглежда зле в най-големия ден.

Кого да поканим? Най-добре помолете бъдещата булка да направи списък на приятелките и познатите си, които желае да са на празненството й. Това е най-сигурният начин да избегнете присъствието на неприятни за нея общи познати. Винаги има такива!

Място на партито: По-лесно ще ви е, ако си отговорите на следните въпроси: Домашно парти ли ще правим или уикенд извън града с любопитни дестинации?; Какво предпочитат булката и гостите?; Какъв бюджет сме оределили за цялото забавление?

Покани: Поканите за такъв вид тържества са неофициални. Достатъчно е телефонно обаждане, и-мейл или картичка със забавен текст.

Идеи за подаръци на моминското парти:
- Подаръкът може да е свързан с определено време от деня: едната приятелка ще подари нещо, свързано със закуската, друга – с банята, трета – със съня и т.н.
- Подаръците са свързани с различни стаи от къщата: за спалнята, за кухнята, за банята и т.н.
- „Пижамено парти” – всички гостенки са облечени в пижами, вечерта минава в разкрасителни процедури (маникюр, маски, масажи) и бъбрене по женски.
- Всяка подарява някакво питие или нещо свързано с направата на коктейл.
- Може да се подаряват само бижута или само парфюми.

Основната цел на предсватбените партита е да се изкара една весела вечер. За това ще помогнат множеството игри, които може да се организират предварително.


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©