Избери Категория

Представяме ви:
" Алекс Станд "
" Алекс Станд "

Сватбени Агенции

Пловдив

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » Практично

Сватбената торта

И така, скъпи гости, време е младоженците да разрежат сватбената торта! Ще научите повече, отколкото бихте желали, за женитбата и пластовете крем и захар върху лицето и за това, какво коства на човек да поддържа купона. И ще има сълзи: още и още сълзи!

Разрязването на сватбената торта е най-вълнуващият момент на едно тържество и е награда за добре преминалия ден. След приключване на останалите ястия, водещият обявява, че ще се премине към разрязване на тортата и първото „захранване” на младоженците. По традиция булката поставя дясната си ръка под тази на младоженеца и така двамата заедно разрязват тортата. После жената с ръката си дава на мъжа да изяде едно парченце и обратно. Първите парчета са за родителите, а останалото се поделя между гостите. Убедете се, че фотографът и операторът са заснели всичко.

История на сватбената торта - обичаи: И до днес тортата символизира първата храна, споделена от брачната двойка. Произхожда от древен Рим и в началото се е правела само с брашно, сол и вода. Булката не е яла от нея, а е била замервана - древен обичай за плодородие и многобройно потомство. Англичаните пък скривали пръстен в тортата и младоженците започвали да го търсят: който го намери, ще има щастие и късмет през цялата година. После пък са хвърляли подноса с част от тортата през прозореца, и ако подносът се счупи, младоженците ще бъдат щастливи. Колкото по-счупен е подносът, толкова повече щастие е отредено на двойката.

Размер и вид на тортата: Размерът зависи от това, колко гости се очакват на празненството. Професионалните сватбени торти са от един до четири-пететажни. Често са и на повече нива. За около 100 човека е достатъчна една триетажна торта. Може да се предвидят и други, по-малки, без украса, в случай че дойдат повече гости. Не е необходимо всички етажи да са с кръгла форма – в днешни дни всякакви форми са приемливи. Не е задължително и всички те са с еднакъв вкус – възможно е всеки етаж да е с различен вкус. Съобразете вида на пълнежа и глазурата със сезона на сватбата – мусът е идеален за зимния сезон, но през летния бързо ще се скапе. Добрият производител ще ви покаже всички видове пълнежи и украси, ще ви позволи да опитате и ще ви помогне с избора. Развихрете фантазията си и не се притеснявайте да поискате каквото и да било – декорирайте тортата си, както пожелаете. Не забравяйте най-важното – една сватбена торта трябва да е колкото красива, толкова и вкусна.
Цена на тортата: Цената обикновено се определя на порция или от теглото на тортата. Тя зависи и от много други фактори: на колко нива е, форма, украса, пълнеж и др. Много важен фактор е и кой е производителят. Цените драматично варират, като започват от 50 лв.- за съвсем непретенциозните клиенти и могат да достигнат 4-цифрена сума за бутикова торта.

Въпроси, които да зададем на производителя:
Ако тортата ще е многоетажна, възможно ли е всеки етаж да е с различен вкус?
Торти с каква основа и форма изготвят за сватбени тържества?
Какво се използва за глазурата – захар, сметана, маслен крем и др.?
Как стои въпросът с доставката и съхранението?
Каква е практиката на фирмата, в случай че нещо се случи с тортата, преди тържеството – по време на транспорта или съхранението й? Ще бъдат ли в състояние бързо да доставят друга торта, подходяща за сватба?
Кое прави производителя различен от останалите?

Избегнете тортастрофата!
Уверете се, че тортата е поставена върху стабилна маса, на място, където минават малко хора и която е далеч от детски ръце.
Сгорещява се! Жегата може да повлияе зле на глазурата, което може да доведе до сгромолясване на тортата ви.
Ако добавите някакво украшение на върха, уверете се, че не е прекалено тежко и го поставете непосредствено преди представянето на тортата пред гостите.

Върха на сватбената торта: Украсата на върха на тортата може да бъде стандартната – фигури на булка и младоженец, сърца, звънчета, гълъби, пръстени, цветя или пък нещо забавно.

Ако двойката симпатизира на Бекстрийт бойз или Дюран Дюран, интересна идея е да се постави стилизирана обложка на новия им диск в ръцете на двете фигури отгоре. А ако работата на някой от двамата е свързана с много пътуване, на върха може да се постави захарен самолет, влак или автомобил. Идеи, които можете да представите на сладкаря: изписване на инициалите на двамата с карамел или пък карамелено стихче; добавяне на снимка, рисунка или подписите на най-близките приятели. Това са само наши идеи, а тортата, както и всичко друго около сватбата, трябва да съответства изцяло на предпочитанията на младоженците.

Как да спестите малко пари? Сватбената торта е традиция, но ако вие наистина не обичате торти или съществува десерт, който обожавате, може да предложите от него на гостите си, вместо торта. Все пак това е най-специалният ден за вас и младоженеца, за това защо пък да не споделите с всички любимия си сладкиш? Това е добър начин за пестене на пари (освен ако не обожавате трюфели, доставени от Белгия).

Ако изберете пък да си направите сами сватбената торта или да предложите маса с десерти, украсете ги добре. Може да поставите плата с различни десерти и да ги залеете с различни готови глазури. Украсете масата с цветя, цветни венчета и разноцветни плодове.
Това е вашият ден – украсете го по ваш вкус!


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©