Избери Категория

Представяме ви:

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » Практично

За цветята на сватбата

Както вече казахме на една сватба неможе да няма цветя. Но покрай другите разходи за ресторанти, рокля, костюм и въобще всичко, което е необходимо на младоженците за техния ден, може да съкратите разходите си като разгледате следните идеи.

На първо място, най-добре е да се ориентирате към цветята, които съответстват на сезона. Цветя, които примерно цъфтят през пролетта, а вашата сватба е през есента не са никак добра идея, по простата причина, че са по-скъпи.

Говорете с хората, които ще се погрижат за декорацията от цветя и потърсете съвет от тях, кое би било най-допустимо за бюджета ви.

Предварително обмислете какви цветове желаете да присъстват на сватбата ви и не забравяйте да предупредите флористите за това, кои цветя и цветове не харесвате, за да няма после неприятни изненади в последния момент.

Имайте предвид, също, че един и същи сорт цветя променя цената си според сезона, затова лалетата може в един сезон да са изключително евтини и да украсите целия ресторант с тях, а в друг, дори два букета за маса ще ви се сторят безумно скъпи.

Ако можете не планирайте сватбата си за сезони, в които цената на цветята е завишена, заради някакъв празник, като Свети Валентин или 8ми март.

Бъдете хитри и изберете цветя, които са по-пищни и малка бройка запълва повече пространство.

Ако сватбата ви е на открито, изберете подходящ парк или градина, която има естествена красота и цветя и няма нужда от допълнителна аранжировка.

Друг вариант е, ако случайно в същия ден има още една сватба, може да се договорите с другата двойка да си разделите разходите по цветята и да ги ползвате и вие и те.

Карамфилите са едни от най-евтините цветя, които може да намерите, възползвайте се от това, макар и обикновени, ако са аранжирани красиво и с вкус, те могат да станат прекрасна и оригинална украса за вашата сватба, независимо дали са поставени на масите или са използвани за декорация на помещението.

Както виждате на снимките, с малко повече въображение  и вкус карамфилите са една изключителна декорация.

Друг вариант е да се договорите с някой магазин за цветя да ви дадат под наем големи саксийни цветя като палми или други, които да използвате само за деня. Визуално запълват много място и създават уютната и интимна обстановка на дом.

Можете да спестите и от булченския букет, като си  го аранжирате сама и по свой вкус. Купете цветята, които харесвате и просто ги завържете с подходяща бяла панделка, може и да използвате няколко декоративни стръкчета, за по голям ефект. Помолите в някой цветен магазин да ви го напръскат с брокат. Чудесни букети се получават от бели рози и орхидеи, но естествено може да използвате цветя, които на вас ви харесват.

Когато търсите флорист не забравяйте да се консултирате поне с трима и да разгледате различните оферти, не се съгласявайте с условията още на първото място. Помолете и за снимки от предишни техни работи и аранжименти, за да видите как работят и в какъв стил.
Обсъдете с тях своите идеи и желания и преценете отговора им.

Не забравяйте също, че времето на сватбата е много важно, някои цветя си затварят чашките вечер и това ги прави неподходящи за вечерни сватби. Ако пък сватбата ви е навън, също трябва да се съобразите с атмосферните условия, преди да изберете цветя.

Автор: Ирина Илиева


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©