Избери Категория

Представяме ви:
Венцислав Томов
Венцислав Томов

Сватбено видеозаснемане

Монтана

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Информация » Практично

10 съвета за етикета на сватбата

1.Приемливо ли е гостите да носят черно на сватбата?

Да, добре е, но само ако сватбата е вечерна. На дневна сватба не се препоръчва носенето на черно. Много хора виждат в черното символ на смъртта, за това носенето му на сватба не е особено удачно.

2. Необходимо ли е брачния консултант да е преминал специален обучителен курс?
Не, не всички консултанти преминават необходимия курс. На практика всеки може да свърши тази работа. На някои хора това им се удава и развиват този бизнес без никакво обучение. Въпреки, че е редно да знаеш поне основните аспекти на сватбеното планиране, за да вземеш нечии пари.

3. Какво да правим с останалата след тържеството торта? Може ли да си я вземем вкъщи?
Няма проблем да приберете останалата торта вкъщи. В последствие тя може да бъде разделена и занесена на роднини и приятели, които са не са имали възможността да дойдат на сватбата. В някои държави има традиция младоженците да запазват част от тортата до първата годишнина от сватбата си или до кръщаването на първото си дете.

4. Необходимо ли е да изпращам сватбен подарък, ако нямам възможнст да отида на сватбата?
Не, етикетът не го изисква. Въпреки това, ако много искате, няма проблем да направите подарък на младоженците.

5. Как да накарам гостите да разберат, че предпочитаме паричен подарък?
Ако вече живеете отделно, имате собствен дом, мебели и уреди и не се нуждаете от повече, а предпочитате да съберете пари за една чудесна лятна почивка, ето някои хитринки:
Възложете на някой бъбрив роднина да се заеме с каненето, потвърждаването и напомнянето на гостите, под предлог че сте много заети и само той ще свърши добре работата. Разчитайте на разговорливостта му, че ще пита гостите кой какво/колко смята да подари и да казва на другите. Много често размерът на паричните подаръци се разпространява между поканените.
Някои двойки включват подобна информация в поканите. Може да напишете нещо като: „Паричните подаръци ще бъдат високо оценени!” или по-дръзкото „Молим, без домакински уреди, в брой е добре!”.
Обикновено познатите започват да звънят по телефона, след като разберат за сватбените ви планове. Това е удобен момент да промените съобщението на телефонния си секретар. То може да зазвучи така: „Здравейте! Свързахте се с телефонния секретар на Мария Петрова. Ако се обаждате с въпроси относно сватбата, помнете, че датата е 08.08.08, а часът е 10.00. И най-важното – имаме си много неща, така че ще бъде великолепно да получим пари в брой, вместо подаръци. Също така оставете името и номера си след сигнала!”.
Някои двойки предпочитат да разиграват търгове на тържеството си, вместо да искат парични подаръци. Може да се обявят за наддаване булчинската рокля, чорапите на младоженеца, чорапогащника на свекървата и всичко, за което се сетите. Така хем купонът се вихри и е забавно на всички, хем младоженците взимат малко (а защо не и много) пари.

6. Трябва ли да поканим всички гости вкъщи след официалното тържество?
Не, необходимо е да се поканят само най-близките роднини и приятели.

7. Как да процедираме със скъпите цветя през зимата?
През зимата на пазара има от всички цветя, но цената им е по-висока, защото се внасят от други държави. Най-лесно ще спестите пари като изберете целогодишни растения, както и зелени такива. Добър пример са герберите, като между тях може да поставите 2-3 екзотични растения. Гледайте да подберете заведение, в което си има украса и не се нуждае от много цветя. Друг вариант е да се използват изкуствени цветя, които са също толкова красиви.

8. Кога да изпратим поканите?
Колкото по-рано, толкова по-добре. Изпратете поканите веднага, щом уточните датата, часа и мястото на сватбата. Добре е гостите да могат да си направят планове, свързани с работата, пътувания и почивки.

9. Допустимо ли е булката да е облечена в бяло, ако се омъжва за втори път?
В днешни дни това е често срещано, така че е допустимо. Но ако не искате да дразните някои близки, които са на друго мнение, по-добре изберете вариация на бялото – слонова кост, бледо-розово, светлосиньо. Роклите в цвят слонова кост са най-предпочитани от жените, които се омъжват повторно.

10. Как да постъпя при отмяна на сватбата?
Независимо каква е причината за отмяна на сватбените планове и , въпреки че тя води до редица неудобства, винаги е за предпочитане пред един евентуален развод. Ако все още не сте разпратили поканите, но сте казали на някои познати за предстоящата сватба, просто им се обадете и им кажете, че плановете се отменят. Не е нужно да обяснявате причините, а и те, ако са достатъчно тактични, не би трябвало да питат за тях. Ако вече сте разпратили поканите, ще е добре да изпратите писмено известие. Хубавото на това е, че няма да пишете никакви обяснения, а ако някой все пак се обади да поиска такива, тактично му обяснете, че нещата са прекалено лични.


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©