Каталог за сватбени услуги

Представяме ви:
бутик Емоция
бутик Емоция

Булчински рокли, костюми

Варна

дамски дрехи от онлайн магазин за дрехи.

Сватбен фотограф
Начало » Новини

Опит за гей брак в Русия

Ирина Фет и Ирина Шипитко подали молба за сключване на брак през май тази година, но много скоро след това получили отказ от Московската община с препратка към Семейният кодекс на Руската федерация, който определя, че "бракът е съюз между мъж и жена".

Двете жени очаквали подобно развитие и подали жалба срещу административния акт за отказ на общината в съда. В жалбата се изтъквало, че руското законодателство не съдържа изрична забрана за брак между жена и жена и че формулировката в кодекса само обуславя равноправието между половете.

Руският съд, в съгласие със закона, отхвърлил жалбата.  Това ни най-малко не отчаяло двойката, която вече била запазила дата за брак в Онтарио, Канада за 23 октомври.  След това двете жени смятат да насочат усилията си към признаване на брака им и на територията на Русия.

Това не е първия опит за сключване на гей-брак в Русия. Преди години  двойка мъже се опитват да го сторят и след направения отказ, правят постъпки в Руското народно събрание за промяна на Семейния кодекс, като желанието им е "бракът е доброволен съюз между мъжа и жената" да бъде заменено с "бракът е доброволен съюз между двама граждани на Руската Федерация".

Законодателствата на България и Русия в областта на семейноправните отношения са много близки и не оставят никакви съмнения по отношение на забраната за гей-бракове.

07.10.2009


"КРИЕЙТИВ-БГ" ЕООД

- Всички права запазени ©